Ofta Ställda Frågor

Hur får jag effekten "dammmoln"?

Åh, menar du det här? Det är så tillfredsställande!

Löddra bara lite diskmedel på smyckena. Försök att få in det i de vrår och hålor där oljor, lotion och svett fastnar från användning.


Observera att denna ring var mycket smutsig för att visa AkuaSverige™:s kapacitet fullt ut. Om dina föremål är renare eller bättre skötta (vi hoppas verkligen att de är det), kanske effekten inte är lika dramatisk. Lycka till!

Passar den till mina solglasögon?

Ja, dina glasögon och solglasögon får plats i tanken med gott om utrymme.

Vad finns i lådan?

1x AkuaSverige™ Smyckesrengöring Ultraljud

1x nätadapter

1x Snabbstartguide

1x reseadapter

Som en del av vårt åtagande att minska vårt koldioxidavtryck innehåller AkuaSverige™ Smyckesrengöring Ultraljud inte längre något lock. Det här är din chans att se rengöringsmagin på plats. Det finns ingen påverkan på rengörarens prestanda eller funktionalitet :) 

Fungerar det verkligen med bara vatten?

Allt du behöver är vatten!


Men om du vill ha en djupare rengöring kan du löddra dina föremål i en droppe diskmedel - det hjälper till att bryta ner oljor och smuts, vilket dramatiskt förbättrar rengöringen med den där "dammoln"-effekten.

Kan jag använda AkuaSverige™ på smycken?

Visst kan du det! AkuaSverige™ är mycket effektiv för att rengöra många smycken på en gång. Var uppmärksam på smycken som använder lim. Om du sänker ner det i vatten minskar dess effekt med tiden.

Hur använder jag AkuaSverige™?

1. Fyll på vatten i tanken

2. Löddra in smyckena i flytande tvål (valfritt).

3. Slå på maskinen och lägg smyckena i

4. Låt den köra sin 3-minuterscykel

5. Ta ut smyckena och torka av dem.

Vad är det för fel med att använda en tandborste eller tvål och vatten för att rengöra smycken?

Rengöring av smycken med borstar kan vara slipande och orsaka långsiktiga skador. Tvål och vatten är visserligen skonsamt men gör inte ett bra jobb, särskilt inte när det gäller smycken med invecklad design eller täta sprickor.


AkuaSverige™:s ultraljudsrengöringsteknik tar försiktigt bort föroreningar som förkortar livslängden på smycken på mikroskopisk nivå för att hålla dina smycken skinande längre.

Avlägsnar AkuaSverige™ rost?

Glans orsakas av en kemisk reaktion mellan dina smycken och luften med tiden. AkuaSverige™ är otroligt bra på att rengöra oljor, smuts, smink och bakterier, men det kan inte upphäva denna kemiska reaktion.


Med detta i åtanke rapporterar flera av våra kunder att de har märkt att det är lättare att ta bort anlöpenhet med en polerduk när deras föremål har genomgått en cykel i AkuaSverige™! 

Kommer AkuaSverige™ Smyckesrengöring Ultraljud att skada mina smycken?

AkuaSverige™ skadar inte smycken om det används på rätt sätt. Guld-, silver-, roséguld-, guldfyllda och guldförstärkta smycken kan rengöras. Rengör endast smycken som kan sänkas ner i vatten, som inte har lösa stenar och som inte har mjuka eller porösa stenar (t.ex. opal, bärnsten).


Var försiktig när du rengör pläterade smycken eller smycken som är maskerade. Dessa smycken förlorar ofta sin färg även vid regelbunden användning eller innehåller lim som lossnar i vatten. Se Guide För Vad Du Kan Rengöra för fullständig information.

Jag kan inte ta bort min ring, kan jag sätta mitt finger i den?

Nej, du får inte sänka ner fingret i rengöringsmedlet under längre tid. Det finns några bra tips på nätet som hjälper dig att ta bort ringarna!

Får jag spårningsinformation?

Japp! Vi ger dig ditt spårningsnummer så snart vi skickar ut den.

Finns det några hälsoskyddsåtgärder som jag måste vidta?

AkuaSverige™ Smyckesrengöring Ultraljud är säkert och effektivt, men kan störa pacemakers på grund av de högfrekventa ljudvågorna. Använd därför inte om du har en pacemaker.

Hittar du inte svaret du söker? Skicka ett e-postmeddelande till oss på support@toppmarkensverige.com

och Vi hjälper dig gärna på alla sätt vi kan. 🙂